Duurzame dakbedekking uit EPDM

EEN WATERDICHTE AANPAK

Waarom enkel platte daken? Omdat we bij Steegmans Construct focussen op onze sterktes. En zo onze kwaliteit niet op de helling zetten. Als specialist in EPDM-daken garanderen wij u een feilloos resultaat. Levenslang bestand tegen alle omstandigheden. Voor een veilige én duurzame toekomst.

We houden dan ook niet van verspilling. Elk dak wordt vooraf op maat vervaardigd in ons atelier. Met veel oog voor detail en volgens een doordachte aanpak. Binnen enkele dagen leveren we uw project af. Kant en klaar, volledig waterdicht en 100% conform uw wensen. Wij gaan plat op de buik voor het dak van uw dromen.

Dicht op de bal

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Dakkundig team

In functie van uw situatie adviseren wij de beste afdichting van uw plat dak. Onze specialisten beheersen elke techniek en maken gebruik van de meest kwalitatieve en uv-bestendige producten op de markt. Met oog voor detail en een minutieuze afwerking.

Bouwvakkers Steegmans Construct Limburgs bouwbedrijf

Blik op de toekomst

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Proactief projectmanagement

Geen werfopvolging door de architect? No problem! Geef ons een richtdatum voor de start van de dakwerken en wij volgen alles proactief mee op. Kunnen we? Dan komt onze projectleider meteen ter plaatse voor de nodige opmetingen. Vervolgens maken we het volledige bouwpakket klaar in ons atelier. Zo verliezen we geen kostbare tijd, garanderen we een vlotte plaatsing en verkleinen we de afvalberg. Ook u zal er de vruchten van plukken!

Construct-ief communiceren

Van misverstanden vallen wij steil achterover. Doe ons maar een platte overlegstructuur met een directe communicatielijn tussen projectleider, ploegbaas en klant. Voor elk project stellen we een apart uitvoeringsdossier op met waardevolle informatie. Van het uitvoerende team tot de magazijnier. Na oplevering ontvangt elke partij een gedetailleerd fotoverslag van de werken.

Dit vertellen onze klanten

4,9

Jeroen Tubex
Jeroen Tubex
Snel en professioneel een nieuw dak geplaatst. Zeer tevreden met het resultaat.
Kriss Pouls
Kriss Pouls
Heel tevreden over de service. Altijd een bericht of telefoon i.v.m. de planning. Perfecte plaatsing. We kunnen dit bedrijf alleen maar aanbevelen.
Mattias Maes
Mattias Maes
Zeer tevreden van de samenwerking met Steegmans. Correcte service, steeds zeer heldere communicatie en responsief op alle berichten. De werken (dak en gevelbekleding) zijn perfect uitgevoerd, zonder enige problemen. Wij raden zeker aan om met hen samen te werken.
Brecht Dewallef
Brecht Dewallef
Voor de uitvoering van het plat dak en gevelbekleding hebben we voor Steegmans Construct gekozen. De keuze hierin was deels te danken aan de vele positieve reviews. Na de samenwerking kunnen we niet anders dan dezelfde positieve feedback geven. Tijdens de werkzaamheden waren de werkmannen steeds goedgezind, vriendelijk en leverden een prima resultaat. Daarnaast verliep de communicatie met de projectleider altijd vlot en stipt. We kunnen Steegmans Construct dus op alle vlakke aanraden!
Luc Meekers
Luc Meekers
Steegmans is een zeer betrouwbare aannemer. Zeer professionele en vriendelijke medewerkers. Een aanrader.
Ysla Nelissen
Ysla Nelissen
Zeer tevreden van het resultaat! Van begin tot einde is er een goede begeleiding en opvolging geweest. Steegmans team is zeer behulpzaam en vriendelijk, ze komen hun afspraken na. Goede service!
Hanne Swinnen
Hanne Swinnen
Onze aluminium panelen zijn met grote zorg opgemeten en geplaatst. Passen perfect in het plaatje en geen enkel kleurverschil op te merken met het buitenschrijnwerk. Vlotte communicatie voor/tijdens/na zorgt ervoor dat je alle stappen goed kunt meevolgen. Fijne samenwerking!
jan hurkmans
jan hurkmans
Dakdekker Steegmans heeft mijn nieuwbouw voorzien van een nieuw epdm dak. Ik ben erg blij met het resultaat. Het dak ziet er mooi en strak uit. Ze hebben de klus snel en vakkundig geklaard, ongeacht het stormachtige en regenachtige weer. Ze hebben ook goed gecommuniceerd en me op de hoogte gehouden van de voortgang. Dakdekker Steegmans is een betrouwbaar en professioneel bedrijf dat ik van harte aanbeveel.
sacha mentens
sacha mentens
Wij hebben voor zowel dakwerken en gevelbekleding samengewerkt met Steegmans construct. Over de hele lijn hebben we genoten van een zeer professionele aanpak en duidelijke communicatie. Ze hebben er voor gezorgd dat onze gevel een echte "eye-catcher" is geworden, nogmaals bedankt voor de top service!!
MVH VH
MVH VH
Alle communicatie ging zeer vlot, alles was zeer duidelijk gecommuniceerd en de werken zijn perfect uitgevoerd. Was een plezier om mee samen te werken. Zo zou het altijd moeten zijn!

De kimfixatie

Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

De afdichting

Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen kan je vinden op de website van het WTCB.

De opbouw

Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
Hierbij komen de volgende elementen kijken:

  • Dakvloer
  • Afschotlaag
  • Dampscherm (V-Force of Alutrix
  • Isolatie
  • Dakafdichting (EPDM)
  • Eventueel ballast

Plaatsen van het plat dak

Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten.
Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.

0

Toppers

0%

Jong & dynamisch

Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.

Realisaties