Duurzame dakbedekking uit EPDM

EEN WATERDICHTE AANPAK

Waarom enkel platte daken? Omdat we bij Steegmans Construct focussen op onze sterktes. En zo onze kwaliteit niet op de helling zetten. Als specialist in EPDM-daken garanderen wij u een feilloos resultaat. Levenslang bestand tegen alle omstandigheden. Voor een veilige én duurzame toekomst.

We houden dan ook niet van verspilling. Elk dak wordt vooraf op maat vervaardigd in ons atelier. Met veel oog voor detail en volgens een doordachte aanpak. Binnen enkele dagen leveren we uw project af. Kant en klaar, volledig waterdicht en 100% conform uw wensen. Wij gaan plat op de buik voor het dak van uw dromen.

Dicht op de bal

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Dakkundig team

In functie van uw situatie adviseren wij de beste afdichting van uw plat dak. Onze specialisten beheersen elke techniek en maken gebruik van de meest kwalitatieve en uv-bestendige producten op de markt. Met oog voor detail en een minutieuze afwerking.

Bouwvakkers Steegmans Construct Limburgs bouwbedrijf

Blik op de toekomst

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Proactief projectmanagement

Geen werfopvolging door de architect? No problem! Geef ons een richtdatum voor de start van de dakwerken en wij volgen alles proactief mee op. Kunnen we? Dan komt onze projectleider meteen ter plaatse voor de nodige opmetingen. Vervolgens maken we het volledige bouwpakket klaar in ons atelier. Zo verliezen we geen kostbare tijd, garanderen we een vlotte plaatsing en verkleinen we de afvalberg. Ook u zal er de vruchten van plukken!

Construct-ief communiceren

Van misverstanden vallen wij steil achterover. Doe ons maar een platte overlegstructuur met een directe communicatielijn tussen projectleider, ploegbaas en klant. Voor elk project stellen we een apart uitvoeringsdossier op met waardevolle informatie. Van het uitvoerende team tot de magazijnier. Na oplevering ontvangt elke partij een gedetailleerd fotoverslag van de werken.

Dit vertellen onze klanten

4,8

Lien Duelen
Lien Duelen
Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Steegmans construct. Hele duidelijke uitleg, snelle reacties op mailtjes en vlot en netjes werk. Het resultaat is dan ook super! Het maakt ons huis helemaal af. Een aanrader dus!!
Sven Voet
Sven Voet
Steegmans Construct plaatste het plat dak en de aluminium gevelpanelen van onze woning met de nodige zorg, precisie en volgens afspraak. Ook de communicatie was in orde. We werden goed op de hoogte gehouden van de planning, kregen snel reactie als we extra vragen hadden en het is ook nog eens een sympathieke ploeg. Top! Bedankt!
Dorien S
Dorien S
Wij lieten alu gevelpanelen plaatsen door Steegmans op aanraden van onze architect. Alles is vlot verlopen, van bij het plaatsen van de grote panelen tot en met de recente bekleding van de pilaren van onze carport. Bij Steegmans communiceert men open en proactief. Afspraken worden stipt nagekomen en de werkzaamheden werden minutieus uitgevoerd. Het resultaat mag er wezen en de antraciete alu contrasteert prachtig met onze rode gevelsteen. Zeker het overwegen waard als je op zoek bent naar een betrouwbare en kwaliteitsvolle partner in deze.
Hoek ten Eiken 7 Puurs
Hoek ten Eiken 7 Puurs
Wij zijn waren op zoek naar een goede aannemer die alu-gevelbekleding kon plaatsen en we kwamen zo uit bij Steegmans Construct. Onze gevelbekleding is zeer mooi geplaatst. Het is echt een meerwaarde voor onze nieuwbouw. We zijn tevreden mensen. Onze woning is echter nog niet volledig af, maar de bijgevoegde foto's laten al wel zien hoe mooi het is. De opvolging werd bij ons gedaan door David. Iemand die super makkelijk te bereiken is. Communicatie is zeker een vast een sterk punt bij Steegmans. Dank u wel! grt Fam De Vos
Evi Peeters
Evi Peeters
Bij het kiezen van de ramen voor mijn nieuwbouwwoning (bij Ramen & Deuren boetiek - Group Ceyssens) hebben ze doorverwezen naar Steegmans Construct voor het plaatsen van de gevelbekleding. Wat een top-service!!! Zeer aangename mensen (zowel bij het opmeten als het plaatsen). De gevelbekleding is prachtig gezet. Snelle en efficiënte service. Zeker een aanrader!! Ik ben een super tevreden klant!
An Lowel
An Lowel
Bedankt voor de aangename samenwerking en het prachtig resultaat. Steegmans Construct is een echte aanrader!!
Wesley V.
Wesley V.
Zeer tevreden van de kwaliteit, service en correctheid van de dakwerken. Duidelijke uitleg bij de offertebespreking. Planning en uitvoering correct gecommuniceerd en nageleefd. Ook personeel is vriendelijk en uitleg gekregen op de werf tijdens de plaatsing. Wij zijn ZEER TEVREDEN en zullen deze firma ook aanraden aan iedereen die we kennen. Onze mening: EEN FIRMA DIE DOET WAT ZE BELOOFD Vanparijs-Verhaegen
Christine Verbinnen
Christine Verbinnen
Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Steegmans. Zeer correcte en vriendelijke communicatie, waarbij wij als klant optimaal op de hoogte werden gebracht van elke uitvoeringsstap. De samenwerking verliep vlekkeloos van eerste kennismaking tot volledige afwerking van de werken. Voorbeeld van een bedrijf hoe het wel vlot en vriendelijk kan verlopen in deze moeilijke tijden. Een aanbevelingswaardig bedrijf.

De kimfixatie

Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

De afdichting

Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen kan je vinden op de website van het WTCB.

De opbouw

Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
Hierbij komen de volgende elementen kijken:

  • Dakvloer
  • Afschotlaag
  • Dampscherm (V-Force of Alutrix
  • Isolatie
  • Dakafdichting (EPDM)
  • Eventueel ballast

Plaatsen van het plat dak

Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten.
Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.

0

Toppers

0%

Jong & dynamisch

Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.

Realisaties