Duurzame dakbedekking uit EPDM

EEN WATERDICHTE AANPAK

Waarom enkel platte daken? Omdat we bij Steegmans Construct focussen op onze sterktes. En zo onze kwaliteit niet op de helling zetten. Als specialist in EPDM-daken garanderen wij u een feilloos resultaat. Levenslang bestand tegen alle omstandigheden. Voor een veilige én duurzame toekomst.

We houden dan ook niet van verspilling. Elk dak wordt vooraf op maat vervaardigd in ons atelier. Met veel oog voor detail en volgens een doordachte aanpak. Binnen enkele dagen leveren we uw project af. Kant en klaar, volledig waterdicht en 100% conform uw wensen. Wij gaan plat op de buik voor het dak van uw dromen.

Dicht op de bal

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Dakkundig team

In functie van uw situatie adviseren wij de beste afdichting van uw plat dak. Onze specialisten beheersen elke techniek en maken gebruik van de meest kwalitatieve en uv-bestendige producten op de markt. Met oog voor detail en een minutieuze afwerking.

Bouwvakkers Steegmans Construct Limburgs bouwbedrijf

Blik op de toekomst

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Proactief projectmanagement

Geen werfopvolging door de architect? No problem! Geef ons een richtdatum voor de start van de dakwerken en wij volgen alles proactief mee op. Kunnen we? Dan komt onze projectleider meteen ter plaatse voor de nodige opmetingen. Vervolgens maken we het volledige bouwpakket klaar in ons atelier. Zo verliezen we geen kostbare tijd, garanderen we een vlotte plaatsing en verkleinen we de afvalberg. Ook u zal er de vruchten van plukken!

Construct-ief communiceren

Van misverstanden vallen wij steil achterover. Doe ons maar een platte overlegstructuur met een directe communicatielijn tussen projectleider, ploegbaas en klant. Voor elk project stellen we een apart uitvoeringsdossier op met waardevolle informatie. Van het uitvoerende team tot de magazijnier. Na oplevering ontvangt elke partij een gedetailleerd fotoverslag van de werken.

Dit vertellen onze klanten

4,9

Daan Smets
Daan Smets
Wij hebben Steegmans construct gekozen voor het plaatsen van de aluminium gevelbekleding. Zelf hebben we deze keuze vrij laat gemaakt. Onze bouw stond al recht, waardoor we een hoop technische informatie hadden gemist. Frederic is toen naar de bouw gekomen om te kijken wat de mogelijkheden nog waren. Gelukkig waren de werken goed uitgevoerd, hierdoor hadden we nog verschillende opties. Op dat moment heeft Frederic ons kunnen geruststellen door zijn vakkundige uitleg. Nadien werden we uitgenodigd op het bedrijf om de mogelijkheden verder te bespreken. Er bestaan verschillende types gevelbekleding, deze werden aan de hand van foto’s getoond. Eenmaal de keuze gemaakt, kregen we snel een duidelijke offerte toegestuurd. Voor het verdere verloop van ons project hebben we contact gehad met David, de projectleider. Ook David was zeer duidelijk in zijn communicatie en makkelijk bereikbaar om vragen te beantwoorden. Dan kwam de grote dag, de plaatsing van de gevelbekleding, hier hadden wij erg naar uitgekeken. De plaatsing is op zijn beurt ook zeer goed verlopen. De plaatser heeft dit zeer professioneel gedaan. Jammer dat ik zijn naam niet meer weet want hij verdient zeker ook een pluim. Dus kort samengevat: van het begin tot het einde een zeer constructieve samenwerking met een schitterend eindresultaat. Steegmans construct is een dikke aanrader. Bedankt!
Matthijs De Maeyer
Matthijs De Maeyer
Mijn volledige onderbouw laten voorzien van gevelbekleding in Aluminium. Oprecht een zeer professioneel bedrijf met echte vakmannen. Ook de proactieve opvolging is oprecht iets waar sommige andere bouwfirma's nog iets van kunnen leren.
Naomi Pieters
Naomi Pieters
Wij kwamen bij Steegmans Construct terecht voor het plaatsen van onze gevelbekleding. Er was een duidelijke communicatie en kwamen hun afspraken altijd na. We zijn heel erg tevreden van hun resultaat.
Lisbeth Onclin
Lisbeth Onclin
Het platte dak van onze nieuwbouwwoning en tuinberging met EPDM laten afwerken door Steegmans Construct. Eens je de firma kent, zie je ze op heel veel plekken opduiken maar wij weten nu al dat deze andere klanten daar geen spijt van gaan hebben. De samenwerking liep supervlot. Deze firma staat voor duidelijke, tijdige en rechtlijnige communicatie en afspraken. Voor we er erg in hadden was hun gedeelte van onze bouw al volledig afgewerkt met een mooi en proper resultaat als kers op de taart. We ontvingen ook foto's van de uitgevoerde werken. Wel handig als je zelf niet gemakkelijk op je dak geraakt... Wij raden Steegmans Construct dus zeker aan als je een aannemer zoekt waar je op kan rekenen.
Koen Nys
Koen Nys
We zijn heel tevreden van de samenwerking met Steegmans Construct voor het plaatsen van onze aluminium gevelbekleding. Alles is heel vlot verlopen met veel en duidelijke tussentijdse communicatie.
Michael cousin
Michael cousin
Zeer tevreden over de plaatsing en opvolging van onze gevelbekleding .
Jan Putzeys
Jan Putzeys
Een aanrader om met Steegmans in zee te gaan. Beginnend met een duidelijke prijsofferte voor mijn plat dak in EPDM. Daarna nog nuttige tips ontvangen om problemen tijdens de ruwbouw te voorkomen. Altijd een vriendelijke en duidelijke communicatie. De werkzaamheden werden volgens de planning uitgevoerd. Ook technisch tip top in orde. Op enkele dagen alles afgewerkt. Afsluitend met een correcte facturatie. Geen meerkosten aangerekend, maar alles correct volgens de prijsofferte.
Dries Vanschoonbeek
Dries Vanschoonbeek
Een perfecte partner in ons bouwproces. Uitstekende communicatie vooraf, tijdens en vooral ook ná de werken. Heel transparant qua prijs en juiste uitleg over meerprijzen in vergelijking met de originele offerte. Veel dakwerkers kunnen hier een voorbeeld van nemen!
Gert-Jan Vandervoort
Gert-Jan Vandervoort
Een samenwerking die we simpelweg kunnen beoordelen als "10 op 10". De juiste en duidelijke communicatie, flexibele planning, doen wat ze beloven, transparante offerte, een uitstekend resultaat. Aanrader!
Anke Pieters
Anke Pieters
Voor onze nieuwbouwwoning lieten we het EPDM dak plaatsen door Steegmans. We zijn zeer tevreden van de samenwerking met deze firma. De communicatie tijdens de werken verliep zeer vlot en ook achteraf kregen we nog een e-mail met onderhoudstips. Het geleverde werk was volgens afspraak en de complexe details aan de dakranden werden zeer zorgvuldig afgewerkt, waarvoor onze dank! We zouden Steegmans zeker en vast aanraden voor jullie dakwerken.

De kimfixatie

Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

De afdichting

Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen kan je vinden op de website van het WTCB.

De opbouw

Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
Hierbij komen de volgende elementen kijken:

  • Dakvloer
  • Afschotlaag
  • Dampscherm (V-Force of Alutrix
  • Isolatie
  • Dakafdichting (EPDM)
  • Eventueel ballast

Plaatsen van het plat dak

Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten.
Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.

0

Toppers

0%

Jong & dynamisch

Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.

Realisaties