Duurzame dakbedekking uit EPDM

EEN WATERDICHTE AANPAK

Waarom enkel platte daken? Omdat we bij Steegmans Construct focussen op onze sterktes. En zo onze kwaliteit niet op de helling zetten. Als specialist in EPDM-daken garanderen wij u een feilloos resultaat. Levenslang bestand tegen alle omstandigheden. Voor een veilige én duurzame toekomst.

We houden dan ook niet van verspilling. Elk dak wordt vooraf op maat vervaardigd in ons atelier. Met veel oog voor detail en volgens een doordachte aanpak. Binnen enkele dagen leveren we uw project af. Kant en klaar, volledig waterdicht en 100% conform uw wensen. Wij gaan plat op de buik voor het dak van uw dromen.

Dicht op de bal

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Dakkundig team

In functie van uw situatie adviseren wij de beste afdichting van uw plat dak. Onze specialisten beheersen elke techniek en maken gebruik van de meest kwalitatieve en uv-bestendige producten op de markt. Met oog voor detail en een minutieuze afwerking.

Bouwvakkers Steegmans Construct Limburgs bouwbedrijf

Blik op de toekomst

Wij werken ons uit de naad om het aantal risico’s van uw plat dak tot het minimum te beperken. Ook de plaatsing verloopt naadloos dankzij onze kordate tweefasenaanpak: na het aanbrengen van de chapelaag door de aannemer komt ons team meteen langs voor het afdichten van het dak. Zo blijft uw woning altijd droog. Pas daarna start de verdere opbouw en afwerking.

Proactief projectmanagement

Geen werfopvolging door de architect? No problem! Geef ons een richtdatum voor de start van de dakwerken en wij volgen alles proactief mee op. Kunnen we? Dan komt onze projectleider meteen ter plaatse voor de nodige opmetingen. Vervolgens maken we het volledige bouwpakket klaar in ons atelier. Zo verliezen we geen kostbare tijd, garanderen we een vlotte plaatsing en verkleinen we de afvalberg. Ook u zal er de vruchten van plukken!

Construct-ief communiceren

Van misverstanden vallen wij steil achterover. Doe ons maar een platte overlegstructuur met een directe communicatielijn tussen projectleider, ploegbaas en klant. Voor elk project stellen we een apart uitvoeringsdossier op met waardevolle informatie. Van het uitvoerende team tot de magazijnier. Na oplevering ontvangt elke partij een gedetailleerd fotoverslag van de werken.

Dit vertellen onze klanten

4,9

Xavier Jordens
Xavier Jordens
Wat een verademing om met een bouwfirma samen te werken die vlot en sterk communiceert (Teams-meeting is geen probleem! :)), duidelijke afspraken maakt, maar ook duidelijke richtlijnen voor de aannemers die volgen meegeeft, timingen nakomt en ook heel kwalitatief werk levert! Een voorbeeld in de sector en een serieuze aanrader! Bedankt Frederic en team voor de goede zorgen!
Ruben Theelen
Ruben Theelen
We hebben een zeer vlotte samenwerking ervaren met Steegmans Construct. We kwamen bij hen terecht op aanbeveling van de architect. Zij gaf aan dat Steegmans Construct steevast kwaliteit aflevert en sterk is in hun communicatie zowel naar klant als architect. Na onze samenwerking kunnen we dit absoluut bevestigen. Ze zijn hun afspraken heel correct nagekomen en we zijn zeer tevreden over het eindresultaat.
Annick Swinnen
Annick Swinnen
We hebben voor onze gevelbekleding met geïntegreerde garage- en tuinpoort voor Steegmans gekozen. We zijn super tevreden van het resultaat. Goede en duidelijke communicatie /uitleg. Zeker een aanrader!
Jan V
Jan V
Heel tevreden van service en kwaliteit van Alinel gevelbekleding. Steegmans construct komt afspraken stipt na en er was steeds een vlotte communicatie met de projectleider. Zeker niet twijfelen indien op zoek naar een aannemer voor dak- en gevelwerken!
Christoff Busschots
Christoff Busschots
Steegmans hebben we als een uiterst professionele aannemer ervaren waarbij alles zeer vlot en aangenaam verliep, dit vanaf offertefase tot en met oplevering. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek toonden ze een zeer positieve indruk (veel ervaring, kennis van zaken, open communicatie, goede begeleiding...). Los van de gunstige prijs leek Steegmans een solide en betrouwbare partij om mee samen te werken. Tijdens de werken verliep alles zeer duidelijk en professioneel. De projectleider was zeer open in communicatie, goed bereikbaar en toonde veel flexibiliteit inzake planning en uitvoering. Betreft de werkzaamheden gebeurde dit allemaal zeer vlot en leverden ze proper werk op, dit volgens de regels der kunst. Ook op vlak van administratie ontvingen we tijdig alle nodige documenten en verliep de facturatie ook zeer transparant. Kortom, een zeer betrouwbare partner, met veel kennis en ervaring die uiterst aangenaam is om mee samen te werken, zeker een aanrader!
ines bergmans
ines bergmans
Voor het plat dak van onze nieuwbouw woning hebben wij samengewerkt met Steegmans Construct. Al van in het begin een zeer vlotte samenwerking. Vooral in hun communicatie zijn ze zeer duidelijk. De werken worden achteraf samengevat met foto’s. Dit vinden we een grote meerwaarde omdat je zelf niet snel op je dak komt! De medewerkers zijn allemaal ook zeer vriendelijk en geven graag uitgebreid en zonder problemen antwoord op al je vragen als leek ;). Van de afwerking zijn wij ook zeer tevreden. Wij kunnen dit bedrijf zeer sterk aanraden!
Valérie Deckers
Valérie Deckers
Super tevreden! Alles verliep heel vlot en er werd extra moeite gedaan voor onze strakke planning te halen! Dankjewel.
lotte vertommen
lotte vertommen
We hebben samengewerkt met Steegmans Construct voor de plaatsing van onze plat dak bij onze nieuwbouw en zijn hier heel tevreden van. Aannemers die over de hele lijn zo'n goed werk leveren kom je niet vaak tegen! Altijd vlotte communicatie, zeer heldere uitleg voor de start van de werken, transparante facturen, vriendelijk, proper werk, ze nemen zelf foto's, houden zich aan de afgesproken timing etc. We waren hier sterk van onder de indruk en dit geeft ons een gerust gevoel over de kwaliteit van ons dak. Ook was er een klein probleempje (veeg op een dakraam dat we zelf niet kunnen kuisen) en ze hebben dit binnen de dag opgelost! Ook onze buren hebben in het verleden met hun samengewerkt en zijn tevreden van hun.
David Smets
David Smets
Zowel ons dak als aluminium gevelbekleding zijn geplaatst door Steegmans Construct. Al van bij de eerste kennismaking verliep alles professioneel, deskundig advies en uitleg van Frederic. Planning en plaatsing verliep uiterst vlot (Danku David) en zelfs bij kleine vragen nadien werd alles snel en correct afgehandeld. Alleen maar aan te raden als je bouwt, zeer betrouwbare partner.

De kimfixatie

Een van de belangrijkste aspecten bij EPDM is de kimfixatie. Als u waterlekken, lostrekken of scheurvorming wil voorkomen bij uw dakbedekking in Limburg is kimfixatie onmisbaar. EPDM heeft als synthetisch dakrubber de eigenschap om te krimpen bij dalende temperaturen en uit te zetten bij warmte. De EPDM keert uiteindelijk terug naar zijn oorspronkelijke toestand, maar deze elasticiteit heeft 1 nadeel: In de hoeken van het platte dak ontstaan er grote trekkrachten.

Kimfixatie word gezet om de trekkracht van EPDM op te vangen. Dankzij de kimfixatie blijft de EPDM dakbedekking probleemloos meer dan vijftig jaar vastzitten in de hoekverandering. De perfecte oplossing om uw platte dak te herstellen of te vernieuwen.

De afdichting

Er bestaan verschillende soorten afdichting waardoor Steegmans Construct als Limburgse expert steeds de ideale afdichting voor jouw plat dak kan selecteren. Zo bestaat er eenlaagse of meerlaagse afdichting voor platte daken alsook synthetische of bitumineuze afdichting.
Onafhankelijk van de gekozen afdichting en het weerhouden mechanische-bevestigingssyteem, moet er steeds een kimfixatie aangebracht worden aan alle dakdoorvoeringen, dakranden en opstanden.

Meer informatie over de verwerkingsvoorschriften die van toepassing zijn voor alle dakdichtingsystemen kan je vinden op de website van het WTCB.

De opbouw

Na de afdichting gaan we verder met de opbouw en de isolatie van een warm plat dak:
Hierbij komen de volgende elementen kijken:

  • Dakvloer
  • Afschotlaag
  • Dampscherm (V-Force of Alutrix
  • Isolatie
  • Dakafdichting (EPDM)
  • Eventueel ballast

Plaatsen van het plat dak

Het plaatsen en afwerken van dakdoorvoeren wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit van de producten.
Omdat Steegmans Construct steeds werkt met materialen van de hoogste kwaliteit, is uw plat dak te Limburg in goede handen bij ons team van experten.

0

Toppers

0%

Jong & dynamisch

Onze platte daken kennen eindeloze mogelijkheden en worden steeds op maat van uw project uitgewerkt.

Realisaties