De werkwijze van steegmans construct

ZALM EN (FRISSE) BLIK 

Wij geloven niet in toeval. Wél in een goede voorbereiding, glasheldere communicatie en exacte meten-schap! Zo vermijden we onaangename verrassingen en verzekeren we een vlot bouwproces. En ja, we zwemmen graag tegen de stroom in. Omdat we eigenzinnig zijn? Ook. Maar vooral omdat de wereld steeds meer nood heeft aan een frisse blik. 

Duurzaamheid en efficiëntie zijn ons ding. Ze vormen onze drive in de zoektocht naar nieuwe producten en methodes. Wij roesten niet vast in het verleden, maar kijken graag vooruit. Weliswaar zonder stappen over te slaan. Want een perfect resultaat vereist een doordachte en gefaseerde aanpak. Ook als het gaat over uw project.

STAP 1: DOSSIER

Door alle projectgegevens en richtlijnen inzake timing en communicatie op één plek te bundelen, sluiten we misverstanden uit (bv. bij het overdragen van informatie) en vergemakkelijken we de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Voor zowel bouwheer, aannemer, architect als uitvoerder geldt het dossier als de bijbel voor het project. En de sleutel tot succes.

STAP 2: PLANNING

U zit nog in de opstartfase en hebt nog geen concrete datum voor de gevel- of dakwerken? Geen zorgen. Wij schikken ons graag naar uw plannen. Bij de opmaak van het dossier noteren wij uw beoogde timing en tussentijds nemen we zelf contact op voor een stand van zaken. Zo weet u dat we u niet vergeten zijn. Waar nodig sturen we onze planning bij. Het verzekert u van een ononderbroken en zorgeloos bouwproces. Zonder nodeloze wachttijden!

STAP 3: METEN

Al enkele weken vóór de officiële opstart vliegen we erin. Onze projectleider komt langs voor een grondige opmeting en controle van de werf. Tot in het kleinste detail. Klassieke aannemers gaan steevast uit van de plannen van de architect. Maar die veranderen soms en zorgen daardoor voor discussies en onnodig tijdverlies. Foutjes? Neen, bedankt! Wij gaan voluit voor minutieus millimeterwerk. En leggen vooraf alles netjes vast in een uitvoerigdossier.

STAP 4: VOORBEREIDING

Bij Steegmans Construct ontwikkelden we een unieke productiemethode. Al onze gevel- en dakconstructies worden off-site gerealiseerd en samengevoegd tot één groot kant-en-klaar bouwpakket. Dat vertrekt vanuit ons atelier rechtstreeks naar de werf voor de finale afwerking. Het gevolg: minder afval, geen kans op werfdiefstal, een snellere uitvoering en geen overbodige heen- en weerritjes met materialen. Kiezen voor ons is kiezen voor een duurzamere wereld. 

STAP 5: UITVOERING

Nog voor de opstart van het productieproces komen onze installateurs al een eerste keer langs op de werf. Bij de gevelbekleding om alvast de isolatie te plaatsen en bij dakwerken om de wachtslabben te verlijmen. Dichten is ons ding, dus die klus doen we liever zelf. Dakwerken splitsen we steeds uit in twee fasen. Is de aannemer klaar met de chapewerken? Dan plaatsen we meteen het dampscherm als eerste dichtingslaag en houden zo regen en bouwvocht buiten.

STAP 6: NAZORG 

Woont u te ver of hebt u geen tijd om elke dag te passeren? Geen probleem! Wij geven u regelmatig een stand van zaken. Na afloop ontvangt u een gedetailleerd fotoverslag met info uit elke fase. Ook op het vlak van onderhoud denken wij graag met u mee. Wist u dat we bij Steegmans Construct beschikken over een eigen maintenance box met reinigingsproducten voor uw aluminium gevelprofielen? Vraag ernaar bij uw projectverantwoordelijke.